14 Aralık 2012 Cuma

Günlük Bakım Rutinim - Mim

En sevdiğim ve üzerinde uzun uzun denemeler yaptığım konulardan biri de cilt bakımı. Konu cilt olunca öyle kafama göre her markayı alıp deneme yapma gibi bir riske girmiyorum. Ya doktor tavsiyesi ya da çok güvendiğim insanlardan aldığım denemesi yapılmış ürünleri kullanmayı tercih ediyorum.
Aslında bu yazının amacı bana blog yazmanın kattığı en büyük güzellik dünyalar tatlısı, canım arkadaşım Makyaj Fırçam'ın beni günlük bakım rutini konusunda mimlemesi.

Günlük bakım deyince içine cilt saç ve vücut giriyor tabi ama ben özellikle cilt bakımından bahsedicem. Çünkü en çok vaktimi buna harcıyorum.
Bakalım neler kullanıyormuşum...


Toplu resim.. Tek tek anlatalım bakalım...

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ister 1.000 liralık ister 10 liralık ürün kullanın ürünün vaad ettiği şeyleri görebilmeniz için düzenli ve uzun süre kullanmanız şart. (Tabi size uygun bir ürünse)

Uzun zamandır cilt ürünlerimi düzenli kullanmaya özen gösteriyorum. Sabah sorun olmuyor da gece bazen uykusuzluktan ölürken cilt bakımını yapmak işkence gibi geliyor ama yine de aksatmamaya çalışıyorum. En kötü ihtimalle asla makyajımı silmeden ve nemlendirici kullanmadan uyumuyorum ve asla güneş koruma kremini sürmeden dışarı çıkmıyorum. Kışın bile. Çünkü en son lekelendiğimde doktor camdan giren ışığın bile özellikle lekelenmiş ciltlerin tedavisinde etkili olduğunu ve tedaviyi etkilediğini anlatmıştı. Buarada Adana'da olan varsa iyi bir cilt doktoru tavsiyem var (şimdi reklam yapmış gibi olmayayım ama çevremdeki bir çok insan, sayesinde leke ve sivilcelerinden kurtuldu-biraz tuzlu ama değiyor- )

Ama sorarsanız mucize bir ürün keşfettin mi bugüne kadar... Tam anlamıyla hayır. Ama 2-3 ay kullandıktan sonra doğum lekelerimi hafifleten, cildimi yağlıdan normalden karmaya dönük hale getiren yani sebum dengesi sağlayan ürünler kullandım. Şuan elimdeki tüm ürünleri bitirip gerçekten işe yaradığını gördüğüm ürünlerime geri döneceğim.

Şimdi gelelim neler kullanıyorum konusuna.. Ufak ufak yorumlarla anlatmaya çalışayım..

Öncelikle sabah akşam cildimi La Roche Posay - Toleriane temizleyicisi ile yıkıyorum. Bioderma Sebium ve DDF cilt temizleme köpüğü bugüne kadar kullandıklarım arasında en iyisi. Bu ürünü doktor tavsiyesi ile Eczanemizde.com dan ikili şekilde aldım. Başlarda nefret etmiştim köpük ve jele o kadar alışmışım ki bu kremsi formuyla yapış yapış bir his bırakmıştı bende. Fakat sonradan elimde sadece bu ürün kalınca elimiz mahkum birbirimize alıştık. Kokusu güzel ama hala yoğun bir şampuan formunda oluşuna bir türlü alışamadım. Temizlemesi iyi hassas ciltler için tahriş etmeden temizliyor. Makyajımı da bununla çıkarıyorum ama göz makyajını çıkarmak da pek başarılı değil. Onun dışında üstünden tonikle geçince kalıntı olmadığını görüyorum bu sebeple başarılı sayılır.

Daha sonra eğer göz makyajım varsa kalanı Bioderma Sensibio H2O ile temizliyorum. Elimdeki tüm büyük şişeler bitti. Bu sebeple eczanemin verdiği numuneleri kullanıyorum. Bitince mutlaka alırım çünkü temizlenmiş hissini bana en çok veren ürünlerden biri bu.

Temizlemeden sonra tonik.. Bir süre gülsuyu kullandım. Sonra Taksimdeki Rebul Eczanesinden MFM Kozmetiğin Canlandırıcı toniğini aldım. Bizim kendi ürünümüz falan dedi ama baya diğer bilindik markalar gibi bir fiyatı vardı. Alkol var sanırım içinde çünkü her kullanımda cildimde hafif yanma hissediyorum ama benim için rahatsız edici değil. Aksine sanki mikroptan falan arınıyormuş gibi geliyor. Kızarıklık vs. gibi sonuçları yok.

Ardından lekelerim, renk eşitsizliği için yine Rebul eczanesindeki uzmanın tavsiyesi ve birçok yerde olumlu yorumlarını okuduğum Skincode Cool-White Essence serumunu sabah akşam kullanıyorum. Güzel limonumsu bir kokusu var. Henüz 1 ay olmadı kullanmaya başlayalı bu nedenle sonuçlarını yazmak için erken.

Üzerine nemlendirici olarak yine doktorun tavsiyesi olan Topicrem i kullanıyorum. Öyle vıcık vıcık olmadan t bölegesi hariç çok az miktarda tüm yüzüme uyguluyorum. Sabaha kalktığımda yağlandırmıyor olması tercih sebebim. Hazirandan beri kullanıyorum herhalde daha yeni yarıya indi. Baya bereketli bir ürün. Tekrar almayı düşünüyorum.

Ve son olarak Olay göz kremi. Bu kremi de daha 1- 2 haftadır kullanıyorum daha önceleri bioderma ve la roche posay kullandım hiç bir faydasını görmedim. Ama bu ürün gerçekten hoşuma gitti yağlandırmadan hafif bir nem desteği sağlıyor ve kremsi yapıda olduğu için ten renginde bir aydınlık veriyor sürer sürmez. Sanki kapatıcılı gibi. Göz altlarımda yavaş yavaş sanki bir sıkılık olmaya başladı. Bakalım 2-3 ay kullanım sonrası asıl sonucu alırım.

Gelelim bunların dışında resimde neler var... DDF Sülfür maskesi !! Tek kelimeyle harika! İlk başta fiyatını duyunca mümkün değil alamam falan demiştim (120 tl civarı) ama eczacım ikna edince denemek istedim. Yağlanma sorunumu gerçekten minimum düzeye indirmeyi sağladı. Cildi matlaştırıp gerçekten aydınlık veriyor. Gözenek ve siyah noktalara da baya baya iyi geldi diyebilirim. Haftada 1 mutlaka banyodan sonra gözenekler iyice açılmışken uygulamaya çalışıyorum. En azından o rahatsız edici yağlanma hissini en az 1 hafta ortadan kaldırıyor. İnanılmaz bereketli bir ürün. Kil maskesi gibi, azıcık bir ürün tüm yüze yetiyor. Eğer bir maske arıyorsanız bu ürüne şans verin derim.

Sudocrem pişik kremi ; içindeki çinko sayesinde lekelere çok iyi geliyor dediler özellikle siyah nokta ve sivilcenizle oynadıktan sonra bunu üstüne sürün kızarıklığını alır dediler ve ben de denedim. Gerçekten kızarıklık yara vs. oluşumunu ben de önledi. Ama cildinize derin travma yaşatıyorsanız oynarken iyi geleceğini sanmıyorum. Arada bir de 1 çay kaşığı gül yağı, avakado yağı ve bu kremi karıştırıp maske yapıyorum. İlk 2 dakika inanılmaz bir yanma kaşıntı ama sonra bütün gözeneklerime kadar nüfuz ettiğini hissediyorum. 10 günde bir yaptığım bu maske harika bir nem desteği sağlıyor cildime. Maskeden sonraki 2 gün cildim resmen parıl parıl oluyor. Sağlıklı bir görünüm veriyor. Sanki reklam yazısı gibi oldu ama şu yukarda gördüğünüz hatta blogda gördüğünüz her ürünün alımı bana aittir. Yani kimsenin ya da herhangi bir firmanın reklamını yapma gibi bir durumum yok zaten henüz hiçbir firmayla tanışıklığım da olmadı (Missha hariç onlarda alıdığım ürün problemli olduğu için yenisini ücretsiz gönderdiler o kadar). Kısacası tamamen kendi deneyimim siz de işe yararmı bilmem. İşe yaramazda tepelemeyin benim yüffeeennn :)

Garnier in hem temizleme hem maske hem de peeling yapan ürününü de 2 günde bir kullanıyorum mutlaka. Ama daha iyi bir peelinge ihtiyacım var çünkü tam anlamıyla ölü derilerden arındırmıyor.

Biodermanın Sebium Pore Refiner ı da 1-2 hafta kadar düzenli kullandım fakat sonra devam edemedim ama harika bir gözenek silici olarak bazen makyaj bazı niyetine kullanıyorum. Sanırım okuduğum kadarıyla da iyileştirmeye yönelik bir olumlu cevap alan kimse olmamış pek.

Ve son olarak hamileliğimde kullanmaya başladığım, kullanımı her ne kadar biraz zahmetli olsa da içindeki titanyum sayesinde yansıyan ışıkların bile cildime zarar vermesini engelleyen Bioderma Photoderm Mineral 50+ güneş kremi. Hızlı bir şekilde yaymazsam kireç gibi kalıyor yüzümde ama lekeler için mecburum. Üstüne MAC Prep+Prime ını kullanınca hemen dağılıyor ve bb krem, renkli nemlendirici ya da fondöten pudra vs kullanınca belli olmuyor.

İşte kullandığım ürünler bunlar eğer sormak istediğiniz birşeyler varsa seve seve ayrıntılı yazarım.

Biraz uzun bir yazı mı olmuş ne :))

Canım meleğim Makyaj Fırçamın rengarenk bissüüüürrrüüüü güzel yazıları için tık tık

Teşekkür ederim tatlım...


Sevgiler....





4 yorum:

  1. mükemmel olmuş bitanem seni çok seviyorum eline emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim keyifle okunuyorsan ne mutlu bana.. Bende püsspüyükk sefiyorummmm :)))

      Sil
  2. Adana da ki cilt doktorunun ismi ne acaba ben de bu aralar iyi bir cilt doktoru arıyordumtam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyapaşada Dr.Melda Bolat. Gayet başarılı bir doktor bence. Tavsiye ederim.

      Sil