2 Kasım 2012 Cuma

Neler Bitirdim #1

Bu ilk bitenler yazım en son yaptığım İstanbul alışverişimden sonra uzunca bir süre bir yere gidemeyeceğimden artık kendimce bitirme projelerine başladım. Ama nedendir bilinmez genel olarak bakım ürünleri daha kolay bitiyor. Bunun tabiki tek bir sebebi var ihtiyacımız olmadığı halde bir sürü allık pudra rimel far ve ruj koleksiyonu yapmamız. Ben de bu maymun iştahlılık sınıfına en sadık üyelerdenim malesef. Bir allık hergün kullanımla en iyi ihtimalle 7-8 ayda biter ama evde çeşit çeşit olunca bitenler listesine tabiki giremiyor.

Hergün cilt bakımı rutinimi aksatmamaya çalıştığım için benim bitenler listemde de gördüğünüz gibi cilt ve saç ürünleri var. Bakalım neler bitirmişim ayrıntılı yorumlayayım...



1. Deodarant kulllanmayı çok seviyorum herkes gibi özellikle kalıcılığı için akşam yatmadan önce kullanın diye bir yerlerde okumuştum. 8X4 ün kalıcılığını seviyorum pudralı deo lar hiç bana göre değil o yüzden hafif ve özellikle şekerli çiçekli kokuları kulanıyorum. Bu kokusuna bayıldım ama bitince bu seriden başka birini aldım denemek için.

2. Bu ürünü ne kadar sevdiğimi ve bayıla bayıla kullandığımı burada anlatmıştım ama malesef sadece kuaförümde satıldığı için şehir değişikliğimden dolayı tekrar alamadım :( bulursanız sakın kaçırmayın harika bir ürün.

3. Gliss sıvı saç kremi. Onarıcı özelliği ile birlikte saçların daha kolay açılmasına yardımcı olma vaadi vardı. Uzun zaman boyunca saçlarımı topuz yaptığımdan saç uçlarım beni bıraaaaak diye inlemeye başlamışlardı resmen. Bu ürünü nerdeyse hergün kullandım banyodan sonra resmen boca ettim saçlarıma ve gerçekten faydasını gördüm bununla birlikte watsons sütlü saç kremini kullandım gerçekten 1 ay sonra o pırasa sapı halinden biraz daha normale döndü. Denemekte fayda var derim. 

4. Bitirmek istediğim ürünlerden biri de buydu dolabımda ne zamandır kalmıştır 20'li yaşlarımın başında uzunca süre sadece gül suyu işe temizledim cildimi ve inanılmaz iyi gelmişti ama malum 30'lara yaklaşınca kar etmiyor. Ayrıca öğrendiğim kadarıyla gül suyu cildi yağlandırıcı özelliği olduğundan karma ve yağlı ciltlere pek tavsiye edilmiyormuş. Sabah akşam temizleyiciden sonra tonik niyetine kulladım cildi biraz aydınlattı taze görünümüne yardımcı oldu ama dediğim gibi normalden karmadan dönük bir cildim olduğundan dermokozmetik uzmanının tavsiyesiyle tekrar almadım.

5. İşte benim favorim. Sephora ve Rimmel in de kullanıyorum ama bunun kadar kolay göz makyajı çıkartanını görmedim. Ne alerji ne kızarıklık hiçbirşey yaşamadım. Dibine kadar kullandım elimdekileri de bitirdikten sonra mutlaka tekrar alacağım. Bioderma H2O da kullanıyorum ama onunla göz makyajı konusunda bir türlü anlaşamadık. O yüzden bu hala favorim.

6. Bioderma Hydrabio Nemlendirici. Bu üründen de çok memnundum ama leke tedavisi görürken doktorum Topicrem i tavsiye etti. Cildi yağlandırmayan yapış yapış yapmayan güzel bir nemlendirici çok sevmiştim.Baya da uzun süre sabah akşam kullandım. Tekrar alabilirim.

7. Bioderma Sensibio Eye Crem. Bunların arasında en gereksiz olanı bu üründü. Bende hiçbirişe yaramadı. Krem yapıdaydı. Bunu da sabah akşam kullandım ama artık sonlara doğru sadece göz makyajı için baz olarak kullandım. Ne kırışıklık ne uzun süreli nemlendirme hiçbirisini yapmadı. Şimdi Olay in aldım umarım iyi gelir.


Bundan sonra ağırlık bu biten ürünler üzerine yazı yazmaya çalışacağım. Bir ürünü alıp bitirmeden bir kenara bırakmak beni de rahatsız etmeye başladı. Hem bitirdikçe de çok mutlu olduğumu farkettim. Ayrıca bir ürün hakkında iyice fikir sahibi olmak için uzun süreli kullamak gerektiğini düşünüyorum. 

Umarım yorumlarım ilginizi çekmiştir.

Mutlu Haftasonları :)

8 yorum:

  1. Bioderma Sensibio Eye Crem'i anneme almayı düşünüyordum internette fazla yorum yapanı görmemiştim siz de okuduğum iyi oldu.
    Almiim bari (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da ileri yaş içinse bence hiç faydasını göremezsiniz diye düşünüyorum biraz daha kırışık önleyici ürün deneyebilirsiniz. Ben Olay aldım ya da Loreal revitalift serisinin de var dı sanırım onlar daha iyi olabilir. Ama sadece hafif nemlensin başka problem yok diyorsanız deneyebilirsiniz....

      Sil
  2. katılıyorum sana biodermayla bende göz makyajında anlaşamadım elçin bişey sorucam sana ben 19 yaşındayım biliyosun gözaltlarımda yağlıydı ama şu 15 gündür inanılmaz kurudular resmen dokununca canım yanıyor lenslerimi değiştirdim ondanda olabilir ama kram kullanıyım mı sence göz makyajımı çıkartmak işkence ibi bildiğin gibi değil çok dertliyim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yoğun değil ama hafif yapılı bi nemlendirici iyi gelebilir aslında. Bak belki bu sensibio eye crem sana göre olabilir hem çok ağır olmaz hem de hassasiyetini alır.

      Sil
    2. Ama ihmal etme bu kadar erken yerleşmesin gözüne . Bi de 1 hafta göz makyajına ara ver bakalım belki kendiliğinden toparlar. Tahriş olur bu sefer daha kötü olur :(

      Sil
  3. seni takibe aldım,

    çekilişime beklerim;)

    yildizlimakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. 8x4 benim de vazgeçilmezim, tüm çeşitlerini çok seviyorum

    darkbluekitty.blogspot.com

    YanıtlaSil